Toni Lähteenmäelle kaksi mestaruutta V8 Thunder -luokassa

FTCC-sarja sai päätöksensä Alastaron radalla, missä ratkottiin sunnuntaipäivänä useampi sarjamestaruus. Toni Lähteenmäki varmisti jo lauantaina V8 Thunder -luokan oman sarjamestaruuden, ja kerrytti pokaalikokoelmaansa sinetöimällä sunnuntaina V8 Thunder -mestaruuden myös FTCC-sarjan osalta.

Toni Lähteenmäki varmisti Alastaron FTCC-päätösviikonloppuna sekä V8 Thunder -luokan oman mestaruuden että FTCC-sarjamestaruuden nimiinsä.

-        - Tämä kausi on ollut ylä- ja alamäkeä. On ollut hyviä viikonloppuja ja sitten on ollut kaikenlaista pientä ongelmaa. Onneksi on ollut muillakin ja tämä riitti tällä kertaa. Kai tässä jokunen päivä ehditään juhlimaan tuplamestaruutta ennen kuin aletaan suunnitella taas ensi kautta, hymyili Lähteenmäki.

Mestaruus varmistui erikoisella tavalla, kun pahimmat kilpakumppanit Jari Nurminen ja Emma Kimiläinen eivät kumpikaan osallistuneet kauden päätöskilpailuun.

-        - Vähän tunnelmaa latisti se, että täältä puuttuivat Nurminen, Kimiläinen, Waden ja Mikkonen, nopeita kuljettajia jotka yleensä ovat kärjessä. Henkan (Henri Tuomaala) kanssa ollaan kuitenkin ajettu kovasti kilpaa tämä viikonloppu, valaisi tuore mestari.

Lähteenmäki ei yltänyt voittoon asti tänä viikonloppuna, vaan Henri Tuomaala teki hattutempun ottamalla kaikkien kolmen V8 Thunder -lähdön voitot. Lähteenmäen pisteet riittivät kuitenkin varmistamaan miehelle sarjamestaruudet.

Porsche GT3 -luokan mestariksi itsensä ajoi tämän kauden tulokaskuljettaja Jussi Kuusiniemi. Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Kuusiniemi päätti kautensa voittoon ja sitä myötä koko sarjan mestaruuteen.

-        - Ihan hyvät fiilikset, tätä tultiin hakemaan täältä ja se saatiin. Pitää kiittää tiimiä hyvästä työstä, koko kausi on mennyt hyvin. Erityiskiitokset mekaanikolleni Markukselle, hän on hoitanut hommansa hyvin, kiitteli nuori mestarikuljettaja.

V1600-luokassa FTCC-sarjamestaruuden voitti Tampereen Urheiluautoilijoiden Simo Rauhala ennen Thaimaan Nathayos Sirigayaa. Mies varmisti samalla Pohjois-Euroopan mestaruuden ansioluetteloonsa.

-        - Kauden alussa lähdettiin tavoittelemaan paikkaa SM-sarjassa kolmen joukossa ja se täyttyi. Nyt saatiin vielä FTCC ja Pohjois-Euroopan mestaruus niin eihän siihen voi olla kuin tyytyväinen, summaili Rauhala kulunutta kauttaan.

BMW Xtreme -luokkamestaruus karkasi jo ennen Alastaron osakilpailua virolaisen Andre Kiilin nimiin, ja mies varmisti viikonlopun tulosten perusteella myös Pohjois-Euroopan sarjamestaruuden itselleen.

 

 

Tulokset / FTCC Alastaro / sunnuntai 24.9.

 

BMW Xtreme

kilpailulähtö 3 (45 min)

 1. Kren Tunder 46:08.811
 2. Jonne Rautjärvi +0.458
 3. Tomi Sundström +1.574

 

V1600

kilpailulähtö 2

 1. Nathayos Sirigaya 18:56.053
 2. Janne Lähde +0.651
 3. Niko Kalliokoski +4.602

 

V8 Thunder

kilpailulähtö 2

 1. Henri Tuomaala 20:05.891
 2. Petri Blomqvist +6.425
 3. Erik Seppänen +33.150

kilpailulähtö 3

 1. Henri Tuomaala 21:13.504
 2. Toni Lähteenmäki +2.117
 3. Petri Blomqvist +16.353

 

Porsche GT3

kilpailulähtö 2

 1. Jussi Kuusiniemi (ajanottolaite ei toiminut, ei kokonaisaikaa)
 2. Jim Rautiainen 21:13.162
 3. Tommi Haru +1.880

 

 

Kuva: Pertti Kangasniemi

24.09.2017

Moottoriurheilu.tv

Viralliset kisatuotteet